Onze actuele vacatures

Vacature: Ploegleider/ Shiftleader/ Teamleider

Referentie: HLS-V18954

Klant / soort bedrijf
Foodfactory
Werklocatie:
Rotterdam Maasvlakte
Functiecategorie
Productie/uitvoerend
Functienaam
Supervisor, Productieleider, Wachtchef, Shiftmanager
Opleiding
MBO, HBO
Dienstverband
Fulltime
Salarisindicatie € / mnd, bruto
in overleg
 
Direct solliciteren

Bedrijfsprofiel

Grote multinationale producent van kwalitatief zeer goede rijst. Marktleider in de USA. Zij zijn gestart in Rotterdam in 2017. Het bedrijf gaat van 500 miljoen naar 1 miljard omzet in de komende jaren en willen vanuit Rotterdam de hele Europese markt gaan bedienen. Ondanks dat het een beursgenoteerde onderneming is opereren ze op de werkvloer als een echt familiebedrijf. Zij vinden het van groot belang dat er veel saamhorigheid is en mensen echt met zijn allen als 1 team/ familie het bedrijf verder gaan uitbouwen tot een volcontinu productielocatie.

Beschrijving functie

Doel van de functie:

Aansturen van de ploeg en al het directe personeel. Zorgt voor een soepel lopend productieproces conform gestelde specificaties. Zorgt ervoor dat de deadlines en doelstellingen/ targets worden gehaald conform de orders. Zorgt ervoor dat al het directe personeel voldoet aan alle Health & Safety procedures. We zoeken echt iemand die midden in de productie wil staan. Meer type meewerkend voorman dan een 'manager'

Verantwoordelijkheden:

- Draagt zorg voor het behalen van de doelstellingen door duidelijk te zijn over verwachtingen van het personeel, de planning, monitoring en controle, waarderen van personeel, coaching, counseling en disciplineren. Initieert, coördineert en dwingt werkwijze, procedures en regelgeving af.
- Zorgt voor een goede workflow door alle stappen van het proces te monitoren; variabelen in het
productieproces, observeren van controlepunten en apparatuur, monitoren van personeel en middelen, studiemethodes, kostreductie, ontwikkelen van rapportageprocedures en systemen, faciliteren van correcties bij storingen binnen de controlepunten, initieert en bevordert de samenwerking tussen verschillende afdelingen.
- Maakt het productieplan door het inzetten en toewijzen van personeel; behaalt werkresultaten, stelt prioriteiten vast, monitort het proces, past schema's aan, lost problemen op, rapporteert de resultaten van het hele productieproces als samenvatting aan het einde van de shift.
- Behoudt kwaliteitscontrole door de eisen van de organisatie te implementeren en te volgen.
- Zorgt ervoor dat alle apparatuur blijft functioneren en schakelt de TD in wanneer nodig. Evalueert eveneens nieuwe apparatuur en technieken.
- Neemt volledige verantwoordelijkheid voor de garantie van de kwaliteit van het product binnen de shift conform geldende eisen en regelgeving.
- Zorgt ervoor dat alle Health & Safety regels worden toegepast en opgevolgd.
- Probleemoplossend vermogen en troubleshooting vaardigheden zijn nodig zodat alle teamleden de oorzaken van problemen kunnen identificeren en snel actie kunnen ondernemen.
- Werkt nauw samen met andere Shift Supervisors/ Ploegleiders zodat de overdrachten van de productie effectief en efficiënt zijn.
- Zorgt voor trainingen van huidig en toekomstig personeel.
- Heeft een actieve rol in het doorlopende verbeterplan teneinde de groeiplannen van de onderneming te faciliteren.
- Houdt de standaarden voor schone en veilige werkplekken hoog.
- Zorgt ervoor dat alle bedrijfsmiddelen effectief worden benut om de kosten zo laag mogelijk te houden.
- Is in staat om beslissingen te nemen binnen de bestaande organisatorische structuur.