Onze actuele vacatures

Vacature: Programma secretaris (sociaal domein)

Referentie: HLS-V19332

Klant / soort bedrijf
vereniging van Gemeente
Werklocatie:
den haag
Functiecategorie
Administratief/secretarieel
Functienaam
Directie secretaresse/management assistent
Opleiding
HBO
Dienstverband
Parttime
Salarisindicatie € / mnd, bruto
in overleg
 
Direct solliciteren

Bedrijfsprofiel

De vereniging heeft als doel om de lokale overheid te versterken, zodat gemeenten hun inwoners optimaal kunnen bedienen. Dat dragen we in ons hart en daar werken we iedere dag met veel bevlogenheid aan. 355 gemeenten bepalen onze en dus ook jouw agenda. Vaak wordt die beïnvloed door de dagelijkse actualiteit, maar altijd vanuit het belang van onze leden. We zijn een lerende organisatie, we stellen ons continu de vraag waar we staan en wat we kunnen verbeteren. Die vraag stellen we ook aan jou!

Beschrijving functie

Voor een jaar zoeken wij een programma secretaris voor 16 uur per week

Het project is als volgt:
Een coalitie van organisaties en overheden uit onderwijs, jeugd en zorg hebben in 2018 de handen ineengeslagen om de ontwikkelkansen van kinderen te verbeteren. Dit resulteerde in adviezen die de basis vormen voor het programma ‘Mét Andere Ogen’. Dit programma levert een bijdrage aan de overkoepelende ambitie van het landelijke actieprogramma ‘Zorg voor de Jeugd’: alle kinderen de kans bieden zich optimaal te ontwikkelen.

Medio 2019 is de daadwerkelijke uitvoering van Mét Andere Ogen gestart en werken coalitiepartijen in de lokale praktijk samen aan om de doelen te realiseren. Het programma is een aanpak in uitvoering, met een lerend netwerk van professionals uit onderwijs, kinderopvang, het jeugddomein, de zorg en de overheid.

De 3 programmadoelen zijn:
Versterken de beweging om preventief en vanzelfsprekend samen te werken voor het kind;
Doen, leren en ontwikkelen in de praktijk, in de 11 inspiratieregio’s;
Agenderen van knelpunten en voorstellen voor verbetering.

Het team
Het programmabureau bestaat uit een klein team onder leiding van de programmamanager, gezamenlijk zorgen zij voor de gewenste uitvoeringskracht, het faciliteren van de leerinfrastructuur en de sturing binnen het programma. Een bestuurlijk ambassadeur fungeert als inspirator en aanjager van de beweging.

Omschrijving van de opdracht
De medewerkers in het programmabureau werken in opdracht van de programmamanager. In 2021 gaat het programma haar laatste jaar in. De eerste drie maanden zijn gericht op het maken van de tweede Midterm en daaropvolgend het maken en uitvoeren van het werkplan 2021.
Het programmabureau faciliteert alle betrokkenen bij het programma Mét Andere Ogen zodanig aan dat op de onderdelen bewegen, leren en agenderen resultaten worden geboekt en dat in de inspiratieregio’s wordt geleerd. Goede voorbeelden, ervaringen en opgedane kennis uit deze regio’s wordt gedeeld met de andere regio’s en partijen. Dit vraagt om optimale communicatie met een groot bereik.

Werkzaamheden en verantwoordelijkheden
De programmasecretaris is verantwoordelijk voor het plannen van afspraken, organiseren van bijeenkomsten, versturen van (agenda)stukken, het bijhouden van de programmaplanning en de begroting, voorbereiding en verslaglegging van bijeenkomsten. Daarnaast geeft de programmasecretaris organisatorische ondersteuning waar nodig. Hij /zij is spin in het web van de programmaorganisatie en rechterhand van de programma manager.

Resultaat van de opdracht
Het programma draagt bij een veranderbeweging naar eerder en beter samenwerken tussen onderwijs, zorg en jeugd. Landelijk, regionaal en lokaal. De drie leden van het programmabureau dragen samen met de programmamanager zorg voor de totstandkoming van de tweede midterm en bijbehorende reflectie; het maken van de opdracht/werkplan voor de rest van 2021 en het omzetten in een werkplan en het
organiseren van de uitvoering daarvan.

Wie zoeken wij
U heeft een HBO achtergrond, uit het cv en de aangeleverde motivatiebrief blijkt minimaal dat u beschikt over de volgende ervaring

Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring in een vergelijkbare rol (project- of programmasecretaris)
Minimaal 3 jaar ervaring met programmatisch werken
Minimaal 3 jaar ervaring met begrotingen opstellen
Minimaal 3 jaar ervaring in het sociaal domein, bij voorkeur jeugd/onderwijs.
Minimaal 3 jaar ervaring met het maken van planningen, organiseren van bijeenkomsten