Steun bij het vinden van een nieuwe baan

Een baan verliezen is een ingrijpende gebeurtenis voor een werknemer. Carrièrewinkel Projecten coacht, ondersteunt en begeleidt werknemers via outplacement naar een andere organisatie. Sleutelwoorden bij onze trajecten zijn: persoonlijke begeleiding en individuele aandacht.

Wie zijn werk is kwijtgeraakt, maakt – ieder op zijn eigen manier – een rouwproces door. Het is belangrijk dat het verlies van de oude baan goed verwerkt wordt. Anders kan het functioneren op een nieuwe werkplek belemmerd worden.
De consulenten van Carrièrewinkel Projecten zijn ervaren in het ondersteunen van dit verwerkingsproces, zodat een werkzoekende klaar is voor een volgende stap in de carrière.

Vertrekpunt van outplacement door Carrièrewinkel Projecten is: goed luisteren. Zo vormen onze consulenten zich een helder beeld van de persoonlijkheid, kwaliteiten en wensen van een werkzoekende. Verder nemen we een aantal (persoonlijkheids)tests af, zodat we een goed onderbouwd persoonlijk ontwikkelingsadvies kunnen opstellen.

Persoonlijk ontwikkelingsadvies

Geprek tijdens een outplacement-trajectHet persoonlijk ontwikkelingsadvies houdt rekening met werkhouding, competenties, motivaties en sterke en zwakke punten. Het laat zien in welk soort beroep en/of bedrijfstak een werkzoekende goed functioneert. Daarbij kunnen soms onverwachte mogelijkheden aan het licht komen, die een heel nieuw perspectief scheppen.

De inhoud van een ontwikkelingsadvies verschilt per persoon. De één is gebaat bij een cursus die gericht is op het verwerven van kennis, de ander heeft meer aan een leer-/werktraject en voor een derde is een concreet loopbaanadvies de beste optie.

Kennis van opleidingen èn van de arbeidsmarkt

De consulenten van Carrièrewinkel Projecten hebben een ruime kennis van de meest uiteenlopende (vak)opleidingen. Ze hebben inzicht in de toelatingseisen, de inhoud en de ‘marktwaarde’ van een bepaalde leergang.

Onze consulenten zijn daarnaast ervaren in het begeleiden van werkzoekenden die zich oriënteren op de arbeidsmarkt. Ze fungeren als persoonlijke coach in de zoektocht naar een baan. Zo helpen ze bijvoorbeeld met opstellen van brieven en CV’s en het voorbereiden van sollicitatiegesprekken.

Actief op zoek

Natuurlijk kunnen werkzoekenden gebruik maken van de vacature-databank en de contacten van Carrièrewinkel Projecten en moederbedrijf HLS Personeelsdiensten. Aan bedrijven en instellingen waar wij kansen zien voor een match, stellen wij kandidaten voor. Onze consulenten helpen werkzoekenden ook bij het activeren van hun eigen netwerk.

Voor sommigen is het starten van een eigen bedrijf de beste optie. Ook daarvoor hebben wij speciale begeleidingstrajecten.

Trainingen en Publicaties

Carrièrewinkel heeft trainingen en publicaties ontwikkeld die u kunnen helpen bij het vinden van een een nieuwe baan of nieuwe carriére. Lees hier meer over ons aanbod.

onze locaties

Landelijk netwerk

Carrièrewinkel is landelijk actief en heeft in meerdere steden flexlocaties. Wilt u meer weten over re-integratie, outplacement of een van de andere diensten van Carrièrewinkel Projecten? U kunt direct contact opnemen met de gewenste locatie.
Wilt u dat wij contact met u opnemen? Vul dan het contactformulier in.

  Uw aanvraag of opmerking:

  Gegarandeerde kwaliteit door keurmerken

  Als outplacement- en re-integratiebedrijf heeft Carrièrewinkel Projecten een grote verantwoordelijkheid. Daarom zijn we, samen met anderen, continu bezig om de kwaliteit van onze dienstverlening naar een nog hoger level te brengen. Vanzelfsprekend zijn we aangesloten bij brancheorganisatie Oval en beschikken we over het keurmerk van Blik op Werk. Onze coaches zijn erkend als beroepscoaches en zijn in het bezit van de benodigde kwalificaties.

  Opdrachtgevers en kandidaten waarderen onze trajecten: in het Klanttevredenheidsonderzoek van Blik op Werk geven ze ons gemiddeld een 7.

  Carrièrewinkel Projecten is aangesloten bij brancheorganisatie Oval en voldoet aan de eisen van kwaliteitsinstituut Blik op Werk.
  Logo-Lid-van-Oval1-e1358957019484[1]  logo-noloc-e1423102740816[1]Logo Cedeo