Beroepskeuzetesten

‘Als je een leuke baan hebt, hoef je nooit meer te werken’

Hangend aan de muur lijkt deze tegeltjeswijsheid zo vanzelfsprekend. In praktijk blijkt ze verdraaid lastig waar te maken. Dat merken we vrijwel dagelijks bij onze cliënten.

Iedereen wil wel een leuke baan. Maar veel mensen weten niet precies waarnaar ze moeten zoeken. Ze hebben een ideaalbeeld in hun hoofd. Welke concrete vacature daarbij past, is een stuk moeilijker aan te geven. Dat blijkt ook wel uit de praktijk. Jaarlijks veranderen duizenden mensen van baan. Een veelgehoorde reden is dat het werk waar ze ooit enthousiast aan zijn begonnen, ze nu tegenvalt.

Wat is voor mij persoonlijk een leuke baan?

De invulling van wat precies een leuke baan is, is natuurlijk persoonlijk. Maar er is wel een aantal randvoorwaarden te noemen die voor iedereen gelden. Bijvoorbeeld: een leuke baan moet interessant zijn, niet te eenvoudig, niet te ingewikkeld en passen bij uw (sociale) vaardigheden.

De vraag is: wat betekenen die randvoorwaarden voor u persoonlijk? Carrièrewinkel Projecten helpt deze vraag te beantwoorden. Wij maken daarvoor gebruik van een wetenschappelijk onderbouwde beroepskeuzetest. Dankzij die test kunt u weloverwogen een volgende stap in uw carrière maken.

Begeleiding door deskundige consulenten

Voor onze beroepskeuzetest maken we gebruik van een systeem dat op de computer draait. Aan u wordt via de computer een serie vragen gesteld. De beantwoording daarvan gebeurt digitaal. Op die manier wordt altijd dezelfde systematiek gebruikt. De betrouwbaarheid daarvan is in de praktijk ruimschoots bewezen.

Onze deskundige consulenten begeleiden u tijdens de beroepskeuzetest. Eerst wordt bepaald wat voor soort werknemer u bent. Wat kunt u? Wat wilt u? Wat interesseert U? Wat zijn uw sterke en zwakke punten? Vervolgens onderzoeken we systematisch welke functie het beste bij uw persoonlijke resultaten past.

Psychologisch verantwoorde beroepskeuzetesten

Zowel de vragen als de beoordeling van onze beroepskeuzetest zijn wetenschappelijk verantwoord. Wij maken daarbij dankbaar gebruik van de psychologische wetenschap. Die biedt een schat aan mogelijkheden om duidelijkheid te krijgen over de beroepskeuze.

Ondanks de wetenschappelijke achtergrond, is de test praktisch van opzet. Het is niet zo dat wij een soort psychologisch bureau zijn. De test is alleen gericht op vragen als: Wat is voor mij een leuke baan? Welke richting gaat mijn carrière op? De uitkomsten zijn helder. U kunt ze direct gebruiken bij het vinden van een nieuwe baan.

Praktisch advies dat u helpt een aantrekkelijke baan te vinden

Onze consulenten kennen de beroepskeuzetest door en door. Bij het afnemen ervan kunt u rekenen op hun individuele aandacht en ondersteuning. Bovendien kennen ze de arbeidsmarkt goed en weten ze wat een bepaalde functie in praktijk inhoudt. Dat geeft een meerwaarde aan hun adviezen.

De uitslag van de test wordt uitgebreid met u besproken en doorgenomen. Desgewenst verwerken wij de uitkomst in uw CV. Na de beroepskeuzetest hebt u een duidelijk antwoord op de vraag: Wat is voor mij een leuke baan? U hebt dus een praktisch advies in handen dat u helpt een aantrekkelijke en passende baan te vinden.

Verrassende resultaten en vervolgstappen

De beroepskeuzetest kan verrassende resultaten opleveren. Soms komt een categorie werkzaamheden uit de bus waar u nooit eerder aan gedacht heeft. Onze consulent kan u helpen om daar meer informatie over te vinden.

Dat een bepaalde baan goed bij u past, wil niet zeggen dat u daarvoor zonder meer geschikt bent. Misschien is een aanvullend (opleidings)traject noodzakelijk. Ook daarvoor kunt u bij Carrièrewinkel Projecten terecht.

Op zoek naar meer inzicht, persoonlijk advies of trainingen?

Voor sommige mensen is een beroepskeuzetest genoeg om hun weg op de arbeidsmarkt te vinden. Voor anderen is een vervolgstap nodig.

Bij Carrièrewinkel Projecten kunt u daarom ook terecht voor testen die u meer inzicht in uzelf en de arbeidsmarkt geven:

  • leer- en capaciteitentesten
  • persoonlijkheidstesten
  • vaardigheidstesten

Bij alle testen wordt u persoonlijk begeleid door een van onze deskundige consulenten. U krijgt na afloop altijd een mondelinge toelichting op de uitslag.

Onze gekwalificeerde coaches geven ook persoonlijke training en begeleiding. Bijvoorbeeld door:

  • persoonlijke adviesgesprekken
  • intensieve sollicitatietrainingen

Meer informatie?

Wilt u meer weten over onze testen, training en persoonlijke advisering? Neem dan contact op met Michael Bieler: 010 – 41 40 282 .

mail Michael: michael@carrierewinkel.nl