Mediation: als werkgever en werknemer er niet uitkomen

Onze begeleidingstrajecten naar een nieuwe baan kunnen alleen slagen als werknemer en werkgever zich daar alle twee voor inzetten. Wanneer de partijen niet of slecht communiceren, kan Carrièrewinkel zijn werk niet doen. In dat soort situaties adviseren wij mediation.

Werkgevers en werknemers zijn wettelijk verplicht om mee te werken aan re-integratietrajecten. Doen ze dat niet, dan kan het UWV een sanctie opleggen. Los daarvan is het natuurlijk erg vervelend wanneer een arbeidsconflict maar blijft slepen, zonder dat er uitzicht is op een oplossing.

In gesprek raken

Bij mediation (Engels voor bemiddeling) helpt een onafhankelijk persoon twee partijen om met elkaar in gesprek te raken. Belangrijk daarbij is dat ‘oud zeer’ een oplossing van het bestaande probleem niet langer verhindert en dat de partijen on speaking terms komen.

Mediation is alleen mogelijk als alle betrokken partijen er vrijwillig mee instemmen. De opzet is namelijk dat werkgever en werknemer gezamenlijk tot overeenstemming komen. Het is aan hen om het gesprek goed te laten verlopen. De mediator is in dit proces de neutrale begeleider die alleen de randvoorwaarden kan creëren.

Vaak goedkoper en sneller

Doordat ze zelf aan een oplossing werken, heeft mediation nooit een uitkomst die voor één van de partijen onacceptabel is. Dat is een groot voordeel ten opzichte van een juridische procedure. Bovendien is mediation vaak goedkoper en sneller en kan oplossingen opleveren waar een rechtsprekende instantie niet aan denkt.

Voor mediationtrajecten werkt Carrièrewinkel samen met drs. W. Huurman, verbonden aan Pilatusdam Mens & Organisatie.