Netwerken levert Paula een nieuwe baan op

Netwerken voor een baan deed Paula al, maar dankzij haar coach bij Carrièrewinkel Projecten ging ze zich daar intensiever mee bezighouden. Binnen enkele maanden zag de 37-jarige werkzoekende haar inspanningen beloond: ze kreeg een functie die op haar het lijf geschreven is.

De in de buurt van Hoorn woonachtige Paula is gediplomeerd sociaal-pedagogisch medewerkster, maar heeft het grootste deel van haar carrière administratief werk gedaan. Al tijdens haar opleiding deed ze typeklussen in het bedrijf van haar buurman en hield de vakantiedagen bij. “Dat soort werk beviel me eigenlijk wel. Daarom ben ik na het halen van mijn diploma verder gegaan in de administratie.”

Met de dankzij haar buurman opgedane ervaring kon ze in 1997 aan de slag bij materiaalverhuurder Bo-rent. Op het hoofdkantoor in Hoorn was ze managementassistente en baliemedewerkster.
Foto Paula
Na vier jaar kwam hieraan een einde. Enkele kortlopende contracten en een driejarig dienstverband bij een storingsbedrijf later, maakte ze een kortstondig uitstapje naar de accountancy. Maar dat was geen succes. “Ik was niet goed genoeg voor een toekomst in dat vak.”

Plezierig werk

Met plezier denkt ze terug aan de periode daarna. Bij de HuisVuil Centrale (HVC) in Alkmaar was ze verant- woordelijk voor factuurcontrole, kwartaalrapportages en logistieke trajecten. “Echt een heel leuk bedrijf waar ik veel geleerd heb.”
Tot haar spijt verhuisde de HVC in 2011 naar Velsen en een dagelijkse reistijd van twee keer anderhalf uur was te veel voor haar. Zeker omdat ze inmiddels moeder was van twee kinderen.

Kort daarna belandde ze in de Ziektewet. Eerst enkele maanden, daarna langduriger. “Het was een hele hectische periode. We maakten ons grote zorgen over de gezondheid van de twee kinderen. We zaten meer in het ziekenhuis dan erbuiten. Daardoor is het bij mij ook fout gegaan.”

Constructieve suggesties

Via het UWV kwam ze in augustus 2013 in contact met Carrièrewinkel Projecten. “Ik ben erg blij dat Monique Kauffman mijn coach was. Ze heeft gekeken naar wat ik wel en niet kon, mijn brieven en CV verbeterd, en had een luisterend oor. Als je zo lang bezig bent met zoeken naar werk, ga je opzien tegen solliciteren. Door te praten met Monique ben ik daar overheen gekomen. Ze had allerlei suggesties: ‘Is deze functie niets voor je? Misschien moet je bij bedrijven langsgaan. Probeer het eens via social media.’ Ze heeft me erg gemotiveerd.”

Carrièrewinkel Projecten stimuleert werkzoekenden ook om te netwerken. “Ik deed al aan netwerken. Maar door Monique ben ik dat actiever gaan doen. En zo kwam ik er via via achter dat de stichting Materiacura een administratief medewerkster zocht.”

Paula heeft een parttime contract ‘Helemaal top’

Materiacura is gespecialiseerd in zorg aan mensen met een verstandelijke beperking en/of psychiatrische aandoeningen. Dat Paula een sociale opleiding heeft gevolgd, was voor de stichting één van de redenen om haar in september aan te nemen.

“Het werk bevalt ontzettend, kan niet beter. En ik kan de uren afstemmen op de schooltijden van de kinderen. Het is een uitdagende baan en ik kan met mijn werk veel voor mijn collega’s betekenen. Helemaal top!”
Paula heeft een parttime contract voor een jaar. “Ik hoop in 2015 in vaste dienst te komen. Mijn werkgever is in ieder geval erg tevreden over me.”