Kennis over nieuwe Ziektewet spaart kosten uit

De HLS Groep en arbodienstverlener Verhage & van der Laan houden op donderdagmiddag 6 maart een bijeenkomst over de modernisering van de Ziektewet. Werkgevers en hrm-medewerkers kunnen met de kennis die ze hier opdoen onnodige kosten uitsparen.

Op 1 januari van dit jaar is de Ziektewet gewijzigd. Deze aanpassing kan forse financiële gevolgen hebben voor werkgevers. Verhage & van der Laan centrum Arbeid & Gezondheid en de HLS Groep (HLS Personeelsdiensten, Carrièrewinkel Projecten en HLS Payroll) bieden ondernemingen informatie waarmee ze goed kunnen inspelen op de nieuwe regels.

Kosten betalen
De wetgever heeft als uitgangspunt dat werkgevers zich meer moeten inspannen om mensen met een flex- en een tijdelijk dienstverband uit de Ziektewet te houden. Wanneer werknemers met een flex- of tijdelijk dienstverband ziek uit dienst gaan, moeten ondernemingen de kosten van de Ziektewetuitkering betalen. Dat geldt ook voor de WGA-uitkeringen van deze groep.

Het ook kan zijn dat werkgevers door de modernisering van de Ziektewet hun administratieve processen moeten aanpassen. Anders kunnen ze voor onaangename verrassingen komen te staan. Bijvoorbeeld wanneer een tijdelijke medewerker ziek uit dienst gaat.

Herkenbare praktijkgevallen
De HLS Groep en Verhage & van der Laan praten op 6 maart werkgevers en hrm-medewerkers bij over de veranderde wetgeving. Dat doen we onder meer aan de hand van herkenbare praktijkgevallen. Na afloop van de bijeenkomst kunnen de deelnemers bepalen wat de wijzigingen in de Ziektewet voor hun organisatie betekenen. En hoe ze daar zo goed mogelijk op kunnen inspelen.

Over onze samenwerking
Deze bijeenkomst is een gezamenlijk initiatief van de HLS Groep en all-round arbodienstverlener Verhage & van der Laan.
Met deze samenwerking bieden wij de brede expertise die nodig is om complexe personeels- en arbeidsvraagstukken op te lossen. Voor opdrachtgevers is het een groot voordeel wanneer specialisten uit verschillende disciplines als één team optrekken.

Inschrijving
Voor meer informatie en inschrijving voor de bijeenkomst kunt u een mail sturen aan Jorunn Fisser. Bellen kan ook: 06 – 24 98 03 91.